Polityka Prywatności

Niniejszy dokument dotyczy przetwarzania danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu, tj. usług dostępnych za pośrednictwem strony internetowej dostępnej pod adresem https://sklep.motiveandmore.pl/  w tym w szczególności usług obejmujących prowadzenie kont (użytkowników i sprzedających) tego serwisu oraz wysyłki newsletterów. Warunki świadczenia usług w ramach serwisu dostępne są pod adresem sklep.motiveandmore.pl.

Niniejszy dokument ma także zastosowanie do danych osobowych, które podajecie nam przy okazji uczestnictwa w organizowanych przez nas konkursach lub akcjach promocyjnych, nawet jeżeni danych tych nie podaliście nam za pomocą Serwisu. 

 


Administratorem danych jest:

Motive and More Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, Św. Gertrudy 18/2, 31-046, Kraków, NIP: 6762481550, REGON: 360001800, wpisana do rejestru przedsiębiorców KRS prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000530221, kapitał zakładowy 5000 PLN (dalej: „MM”).

 


Cel i podstawa przetwarzania

MM przetwarza dane osobowe Użytkowników Serwisu w celu:

  • prawidłowego wykonywania umów zawartych w ramach sklepu on-line poprzez serwis: www.sklep.motiveandmore.pl  (dalej „Serwis”) (art. 6 ust. 1 b) RODO) co oznacza, że dane te są potrzebne w szczególności do:

- zarejestrowania się w Serwisie
- zawarcia umowy
- dokonania rozliczeń
- dostarczenia zamówionego przez Użytkownika towaru
- korzystania przez Użytkownika wszelkich uprawnień konsumenckich (np. odstąpienie od umowy, rękojmia).

  • w celach archiwalnych (dowodowych) dla zabezpieczenia informacji na wypadek prawnej potrzeby wykazania faktów, co jest prawnie uzasadnionym interesem MM (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • w celu ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami, co jest prawnie uzasadnionym interesem MM (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • w celu badania satysfakcji klientów i określania jakości obsługi, co jest prawnie uzasadnionym interesem MM (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • w celu oferowania Pani/Panu przez MM produktów i usług bezpośrednio (marketing bezpośredni), w tym dobierania ich pod kątem Pani/Pana potrzeb z pomocą profilowania (co wyjaśniamy dalej), co jest prawnie uzasadnionym interesem MM (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • w celu oferowania Pani/Panu bezpośrednio (marketing bezpośredni) produktów i usług firm z współpracujących MM (naszych partnerów, w tym dobierania ich pod kątem Pani/Pana potrzeb z pomocą profilowania (co wyjaśniamy dalej), co jest prawnie uzasadnionym interesem MM i naszych partnerów, (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);


Jeśli Pani/Pan wyraziła zgodę na otrzymywanie informacji o nowościach i promocjach wówczas MM przetwarza Pani/Pana dane w celu przesyłania Pani/Panu własnych informacji handlowych dotyczących na przykład promocji czy wyprzedaży w ramach newslettera.

 


Rodzaj danych

MM przetwarza następujące dane osobowe, których podanie jest niezbędne do dokonywania zakupów w Serwisie:
- imię i nazwisko
- adres dostawy
- numer telefonu
- adres e-mail
- NIP (w przypadku firm)

W przypadku odstąpienia od umowy bądź uznania reklamacji, gdy zwrot należności następuje bezpośrednio na rachunek bankowy Użytkownika prosimy o podanie numeru rachunku w celu dokonania zwrotu należności.

 


Odbiorcy danych

Pani/Pana dane osobowe możemy udostępniać następującym kategoriom podmiotów: podwykonawcom, czyli podmiotom, z których korzystamy przy ich przetwarzaniu: firmy księgowe, firmy informatyczne, firmy hostingowe, agencje analityczne i marketingowe, dostawcy usług płatniczych i transportowych (kurierskich oraz InPost Paczkomaty Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, świadczącej usługi dostawy i obsługi systemu skrytek pocztowych) oraz innym niezależnym odbiorcom: partnerom handlowym, których oferta uzupełnia naszą, podmiotom obsługujący newsletter.



Przekazywanie danych do państw trzecich lub organizacji międzynarodowych

Nie przekazujemy Pani/Pana danych poza teren Polski / UE / Europejskiego Obszaru Gospodarczego.



Okres przechowywania danych 

Pani/Pana dane osobowe przechowujemy do czasu usunięcia konta Użytkownika w Serwisie. Usunięcie konta może nastąpić na Pani/Pana żądanie ale również w przypadku wycofania przez Panią/Pana zgody na przetwarzanie Pani/Pana danych, zgłoszenia sprzeciwu co do przetwarzania Pani/Pana danych osobowych bądź zażądania przez Panią/Pana ich usunięcia.

W  systemach MM pozostaną jedynie informacje archiwalne o zawartych przez Panią/Pana transakcjach, których przechowywanie związane jest np. z przysługującymi roszczeniami np. z tytułu rękojmi a także w związku z obowiązującymi MM przepisami prawa.

Pani/Pana podstawowe dane kontaktowe przechowywane dla potrzeb marketingu bezpośredniego naszych produktów i usług są przechowywane do czasu wycofania przez Panią/Pana zgody na przetwarzanie Pani/Pana danych, zgłoszenia sprzeciwu co do przetwarzania Pani/Pana danych osobowych bądź zażądania przez Panią/Pana ich usunięcia, lub gdy MM ustali, że dane osobowe się zdezaktualizowały.



Pani/Pana prawa:

Przysługuje Pani/Panu:

a) prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii

b) prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych

c) prawo do usunięcia danych.

Jeżeli Pani/Pana zdaniem nie ma podstaw do tego, abyśmy przetwarzali Pani/Pana dane, może Pani/Pan zażądać, abyśmy je usunęli.

d) ograniczenia przetwarzania danych

Może Pani/Pan zażądać, abyśmy ograniczyli przetwarzanie Pani/Pan danych osobowych wyłącznie do ich przechowywania lub wykonywania uzgodnionych z Panią/Panem działań, jeżeli Pani/Pana zdaniem mamy nieprawidłowe dane na Pani/Pan temat lub przetwarzamy je bezpodstawnie; lub nie chce Pani/Pan, żebyśmy je usunęli, bo są Pani/Pan potrzebne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń; lub na czas wniesionego przez Panią/Pana sprzeciwu względem przetwarzania danych.

e) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych:

Sprzeciw "marketingowy". Ma Pani/Pan prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego. Jeżeli skorzysta Pani/Pan z tego prawa - zaprzestaniemy przetwarzania danych w tym celu.

f) prawo do przenoszenia danych: 

Ma Pani/Pan prawo otrzymać od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego (np. format ".csv" dane osobowe Pani/Pan dotyczące, które nam Pani/Pan dostarczyła/ł  na podstawie umowy lub Pani/Pana zgody. Może Pani/Pan też zlecić nam przesłanie tych danych bezpośrednio innemu podmiotowi.

g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego

Jeżeli Pani/Pan uważa, że przetwarzamy Pani/Pan dane niezgodnie z prawem, można złożyć w tej sprawie skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwego organu nadzorczego 

h) prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych

W każdej chwili ma Pani/Pan prawo cofnąć zgodę na przetwarzanie tych danych osobowych, które przetwarzamy na podstawie Pani/Pan zgody. Cofnięcie zgody nie będzie wpływać na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Pani/Pan zgody przed jej wycofaniem.

W celu wykonania swoich praw proszę skierować żądanie pod adres email: sklep@motiveandmore.pl,   lub zadzwonić pod numer  +48 531 122 584. 

 

Proszę pamiętać, że przed realizacją Pani/Pana uprawnień będziemy się musieli odpowiednio Panią/Pan zidentyfikować. 

 

Kontakt w sprawie danych osobowych

Wszelkie zgłoszenia czy żądania dotyczące danych osobowych możesz zgłaszać do nas w wybrany przez siebie sposób:

Wiadomości e-mail na adres: sklep@motiveandmore.pl

Telefonicznie:  +48 531 122 584

 


Profilowanie

Profilowanie oznacza przetwarzanie danych osobowych polegające na wykorzystaniu Pani/Pana danych osobowych do oceny niektórych Pani/Pana cech, w szczególności do analizy lub prognozy aspektów dotyczących Pani/Pana efektów pracy, sytuacji ekonomicznej, zdrowia, osobistych preferencji, zainteresowań, wiarygodności, zachowania, lokalizacji lub przemieszczania się. 

Podejmowanie decyzji w sposób zautomatyzowany (profilowanie) odbywa się w celu poprawy i ułatwienia świadczenia usług w Serwisie, na potrzeby spersonalizowanego newslettera oraz marketingu (w tym analizowanie i profilowanie danych w celach marketingowych)  produktów i usług MM. 

Profilowanie odbywa się do momentu skutecznego zgłoszenia sprzeciwu przez Panią/Pana.

Szczegółowe informacje dotyczące wykorzystywania plików cookies są dostępne w Polityce dotyczącej cookies.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel